Grote uitbreiding productiecapaciteit | ECO Fuels

Grote uitbreiding productiecapaciteit | ECO Fuels
Eco Fuels Netherlands is gespecialiseerd in het verwerken van gebruikt frituurvet tot biodiesel. Ze zijn er zelfs zó goed in, dat hun fabriek hoognodig moest uitbreiden. Daarom bouwen wij een nieuwe productielocatie waarmee Eco Fuels tot wel 150% meer biodiesel kan gaan maken! En dat alles terwijl de huidige fabriek gewoon kan blijven draaien. Mooi toch?

Deel dit project

LinkedIn
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Construct-ID heeft vanaf de engineers-fase tot de uiteindelijke bouw-civieltechnische uitvoering een operationele installatie voorzien van een 150% uitbreiding capaciteit. Samen met PPV Engineering BV die verantwoordelijk was voor de piping & equipment ontwerp. Op basis van het ontwerp van de piping & equipment, heeft Construct-ID onderliggend beton & staalconstructie ontworpen, berekend en uitgevoerd.

Het project in beeld

Over Eco Fuels Netherlands

Eco Fuels Netherlands BV is onderdeel van de Bio Oil-Group en produceert hoogwaardige biobrandstoffen puur op basis van gebruikte vetten.

Een biodiesel op basis van gebruikte vetten is het perfecte duurzame alternatief voor fossiele brandstoffen. In plaats van het verwijderen van het afval, draaien zij dit om in ongeveer 50.000 ton biodiesel per jaar. Hun grondstof is niet in conflict met het gebruik van levensmiddelen of de diervoederindustrie. Landbouwgrond is niet doelbewust geconverteerd naar bouwgrond voor gebruikte vetten. Daarom kunnen zij een CO2-besparing van meer dan 80% garanderen ten opzichte van fossiele brandstoffen.

Eigenschappen

Zelf bouwplannen?

Laat ons vrijblijvend weten wat jouw uitdaging is. Dan bekijken we samen de beste oplossingen.

Direct starten met jouw uitdaging. Wel zo prettig.

Laat hieronder jouw naam en telefoonnummer achter en we bellen je zo spoedig mogelijk terug.